Biografie

Marleen groeide op in Mariënheem in een muzikaal gezin. Het hele huis stond vol met verschillende muziekinstrumenten en er werd veel gezongen. Geïnspireerd door haar muzikale ouders en zus besloot Marleen in 2008 om op vioolles te gaan, waar ze tot 2012 van heeft genoten.

In de 5e klas van de middelbare school is Marleen begonnen met het zingen bij de schoolbigband. Dit vond ze zo leuk dat ze na de havo besloot om een tussenjaar te nemen om muzikaal op onderzoek te gaan. Ze nam zangles, gitaarles en pianoles en ging zingen bij verschillende bandjes. Een jaar later, in 2018, is ze aangenomen bij de vooropleiding Jazz & Pop aan het conservatorium in Zwolle met hoofdvak Zang. Dit heeft voor haar bevestigd dat muziek is waar ze passie voor heeft. In 2019 is ze daar aangenomen bij de bacheloropleiding,  in de zomer van 2023 heeft ze haar diploma in ontvangst mogen nemen.

Als tiener kwam Marleen in aanraking met kleinkunst en cabaret. Tijdens haar opleiding is ze langs heel veel muzikale genres gefietst, maar aan het eind van haar studie kwam ze toch weer bij kleinkunst uit. Ze haalt inspiratie uit de liedjes van onder andere Brigitte Kaandorp, Yentl en de Boer en Theo Nijland. Met haar unieke gevoel voor humor, haar gevoelige noot, haar zachte, maar toch nuchtere persoonlijkheid en een stem van goud brengt Marleen haar publiek telkens weer in vreugdevlucht.

Tijdens haar opleiding ontdekte Marleen de kunst van het lesgeven. Zingen is zo veel meer dan alleen je stem gebruiken, je hele lichaam speelt een rol.  Daarnaast komen je eigen gevoelens er ook bij kijken. Dat maakt zingen en het lesgeven zo mooi. Door een veilige, vertrouwde omgeving te bieden krijgen mensen de ruimte om fouten te maken en een kwetsbaar stukje van zichzelf te laten zien. Dit is waar Marleen van houdt: luisteren naar wat haar leerlingen echt nodig hebben en ze helpen met zowel zingen als het menselijke aspect eromheen.

Sinds augustus 2021 geeft ze zangles bij muziekpraktijk Sanne Holterman in Luttenberg, en vanaf december 2023 heeft ze haar eigen zangpraktijk bij Cultuurcentrum De Maalderij in Heino.